V oktobru je potekal Dan odprtih vrat PGD Nadgorica, namenjen predstavitvi dela gasilcev in njihove opreme, ki jo gasilci uporabljajo pri svojem delu: gašenju požarov, tehničnih intervencijah in reševanju ob vodi.
Ekipa Prve in nujne medicinske pomoči je pripravila prikaz temeljnih postopkov oživljanja in uporabo avtomatskega eksternega defibrilatorja.
Obiskovalci so se podučili o pravilnem ravnanju pri gašenju začetnih požarov in pravilnem gašenju kuhinjskega požara maščob, otroci pa so si ogledali in preizkusili, kako se usposabljajo naši najmlajši člani (izdelava vozlov, gašenje goreče hiše z vedrovko itd. 
Zanimiva izkušnja je bila gibanje v zadimljenem prostoru, kjer so obiskovalci v spremstvu gasilcev lahko sami preizkusili občutek, kako se gasilec znajde v zadimljenem prostoru polnem ovir.
Za konec pa smo se posladkali še s palačinkami in pečenim kostanjem.

Vabimo vse otroke, starejše od 6 let, ki bi želeli postati gasilci, da se nam pridružijo. Dobivamo se ob petkih, začnemo ob 17. uri v gasilskem domu v Nadgorici, Nadgoriška cesta 18. Za vse dodatne informacije, pa se lahko obrnete na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali kontaktirate mentorje http://nova.pgd-nadgorica.com.
Pridružite se in skozi igro ter vaje spoznajte veščine in delo gasilca/ke.

Z gasilskim pozdravom »NA POMOČ«

PGD Nadgorica
 
 
 

Prijava na e-obveščanje

Obveščali vas bomo o novicah, dogodkih, prejeli boste tudi elektronsko izdajo glasila Črnuče četrtna skupnost. Prijavi se

SEJE SVETA ČS

Produkcija INSTYLE.si