V torek, 6. junija 2017, ob 16. uri, je bilo vreme v Ljubljani in okolici zelo spremenljivo. Kaj spremenljivo, bilo je že skoraj grozeče, saj so razna opozorila o nevihtah, grmenju in toči kar deževala in vseh radijskih sprejemnikov ter drugih komunikacijskih sredstev, oblaki okrog ljubljanske kotline pa so postajali vedno bolj temni. Ampak na Črnučah je v nebu zijala odprtina skozi katero je občasno posijalo tudi sonce. In to nam je dalo upanja, da bo vreme zdržalo in da se bomo lahko vsi sosedje na Črnučah ponovno prijetno družili in spoznavali. In ni nas bilo malo.

V preteklem letu je Mestna občina Ljubljana prvič organizirala akcijo Naj blok v Ljubljani, ki je bila izjemno uspešna. Z akcijo se bo nadaljevalo tudi letos, saj želimo še naprej spodbujati vse stanovalce, ki živijo v večstanovanjskih stavbah, da po svojih možnostih vsakodnevno pripomorejo k temu, da bo njihov blok odraz čistega, urejenega in okolju prijaznega sobivanja.

Agencija RS za okolje je dne 17. 5. 2017 nosilcu nameravanega posega MDM invest d.o.o., Brnčičeva ulica 49 A, 1231 Ljubljana-Črnuče, izdala okoljevarstveno soglasje za poseg: Gradnja skladiščno proizvodno poslovno trgovskega objekta na zemljiščih v k.o. 1756 Črnuče. Obvestilo o izdanem soglasju objavljamo v priponki.

Črnuče so bile v povojnem času deležne hitre širitve stanovanjskega naselja, čemur pa spremljajoča družbena infrastruktura ni uspela slediti. Rezultat tega se kaže v pomanjkanju programov potrebnih za vzpostavitev nekoliko bolj mestnega življenja, kar Črnuče posledično klasificira kot spalno naselje.
S takšno tezo se je ukvarjal arhitekt Luka Fabjan, ki je v svoji zaključni magistrski nalogi obravnaval središče Črnuč. Z zasnovo novega družbenega centra poskuša odgovoriti na čim več, tako prostorskih, kot tudi družbenih vprašanj. Predvideni novi trg Črnuče bi predstavljal reprezentativno središče, k čemur bi pripomogla tudi nova knjižnica, večnamenska dvorana, prostori za društva in četrtno skupnost, mladinski center, trgovino in druge manjše programe. Idejna zasnova vsebuje tudi razmislek o večji urbanistični ureditvi, katera na celotnem območju vzpostavi več manjših središč in jih med seboj poveže, primerno predvsem za pešce in kolesarje.
Glavna ideja idejnega projekta je, da bi se Črnučani začeli organizirano in konstruktivno pogovarjati o svojem prostoru, ga začeli vrednotiti in predvsem začeli iskati primerne rešitve. S tem namenom vas vabimo na predstavitev idejne zasnove novega družbenega centra Črnuče ter javno razpravo o vidikih in vizijah razvoja Črnuč, ki bo v sredo, 14. 6. 2017, ob 17.00 uri v prostorih Četrtne skupnosti Črnuče, Dunajska cesta 367.
Smiljan Mekicar

Črnuški odbojkarji so v letošnji sezoni presegli vsa pričakovanja. Kljub temu, da se v zadnjih petih letih med mlajšimi selekcijami redno uvrščajo med tri najboljše ekipe v Sloveniji, pa so letos Črnučani še nadgradili svoje dosežke in rezultate.
Najbolj odmevni rezultati v preteklih letih:
·         leto 2016 (2. mesto v mali odbojki, 3. mesto pri kadetih, 3. mesto pri mladincih, naslov državnega prvaka v odbojki na mivki U-19)
·         leto 2015 (2. mesto pri kadetih, naslov državnega prvaka v odbojki na mivki U-17 in U-19)
·         leto 2014 (1. mesto v članski 2.DOL, naslov državnega prvaka v odbojki na mivki U-17)
·         leto 2013 (3. mesto pri starejših dečkih, naslov državnega prvaka v odbojki na mivki U-15)

Prijava na e-obveščanje

Obveščali vas bomo o novicah, dogodkih, prejeli boste tudi elektronsko izdajo glasila Črnuče četrtna skupnost. Prijavi se
Produkcija INSTYLE.si