Črnuški odbojkarji so v letošnji sezoni presegli vsa pričakovanja. Kljub temu, da se v zadnjih petih letih med mlajšimi selekcijami redno uvrščajo med tri najboljše ekipe v Sloveniji, pa so letos Črnučani še nadgradili svoje dosežke in rezultate.
Najbolj odmevni rezultati v preteklih letih:
·         leto 2016 (2. mesto v mali odbojki, 3. mesto pri kadetih, 3. mesto pri mladincih, naslov državnega prvaka v odbojki na mivki U-19)
·         leto 2015 (2. mesto pri kadetih, naslov državnega prvaka v odbojki na mivki U-17 in U-19)
·         leto 2014 (1. mesto v članski 2.DOL, naslov državnega prvaka v odbojki na mivki U-17)
·         leto 2013 (3. mesto pri starejših dečkih, naslov državnega prvaka v odbojki na mivki U-15)

V letošnji sezoni 2016/2017 je naša mladinska ekipa ČRNUČE ACH osvojila naslov državnih prvakov, kadeti igrajo v A ligi državnega prvenstva, naša prva članska ekipa ČRNUČE ACH 1 pa je dominirala v 2. državni odbojkarski ligi in si z osvojenim 1. mestom v konkurenci dvanajstih ekip, prislužila napredovanje v 1.DOL, med najboljših deset odbojkarskih ekip v Sloveniji. Enako veseli smo uspeha naše druge članske ekipe Črnuče ACH 2, ki si je v zadnji tekmi državnega prvenstva, po fenomenalni igri, z veliko mero požrtvovalnosti in borbenosti, zasluženo prigarala obstanek v drugoligaški konkurenci in s tem izpolnila cilj, postavljen v začetku letošnje sezone.

Skratka lahko rečemo zasluženo, prigarano, sanjsko, zmagoslavno. S temi besedami bi lahko opisali letošnjo črnuško odbojkarsko sezono, za kar so zaslužni naslednji igralci:
Člani mladinske ekipe OK ČRNUČE ACH : Aleksander Tepič, Gregor Mihelčič, Žiga Kumer, Martin Valenčič, Filip Rutar, Maj Slobodnjak, Luka Strgar, Din Hodžič Šlejkovec, Erik Kodrič, Aljaž Gornik, Luka Mivšek in Jure Mavsar. Trenerja ekipe: Jani Malovič in Aljoša Novak
Člani članske ekipe OK ČRNUČE ACH 1: Jurij Žavbi, Rok Matoš, Gašper Plahutnik, Aleksander Tepič, Nejc Uršič, Žiga Kumer, Svit Hafner, Bine Slovnik, Klemen Ponikvar, Din Hodžič Šlejkovec, Aljaž Gornik, Aleš Kegljevič, Aljoša Novak in Matevž Ogrizek. Trener ekipe: Marko Brumen


Dobre igre in rezultati niso ostali neopaženi pri selektorjih državnih reprezentanc, saj sta člana mladinske državne reprezentance tudi Aleksander Tepič in Gašper Plahutnik ter člani kadetske državne reprezentance Žiga Kumer, Martin Valenčič in Erik Kodrič. Vsi igralci grejo po sledeh našega Jana Kozamernika, ki je z ekipo ACH Volley nastopil v Ligi prvakov in predstavlja steber naše članske državne reprezentance.
V letošnji sezoni so črnuški odbojkarji osvojili zavidljiv rezultat, ki je plod večletnega dela s fanti različnih generacij in pod katerega se lahko podpiše kar nekaj naših trenerjev, ki so te naše, črnuške fante trenirali v Odbojkarski šoli ACH Zmajček vse od mini odbojke naprej. Zahvala za dosežen rezultat gre tudi Mestni občini Ljubljana, ki vsako leto sofinancira naše programe, sponzorjem, donatorjem in staršem igralcev ter OŠ Maksa Pečarja, ki že vrsto let predstavlja osnovno celico našega kluba in kjer je večina naših fantov naredila prve odboje z odbojkarsko žogo.


Vsekakor pa v klubu ne počivamo, saj prihajajo že mlajši igralci, tako da se v letošnji sezoni z nastopi v 3.DOL lahko pohvalijo tudi naši kadeti, kateri so prav tako skozi celotno sezono nabirali prepotrebne izkušnje v članski ligi, ki jim bodo prišle še kako prav, ko se bodo vzpenjali znotraj klubskih ekip.
Še enkrat BRAVOOOO in čestitke vsem fantom in strokovnemu štabu vseh članskih ekip OK ČRNUČE za požrtvovalno in dobro delo v letošnji sezoni 2016/2017, ki je prinesla veliko veselja in ponosa vsem, ki simpatiziramo in navijamo za OK ČRNUČE.
Za vse dodatne informacije oz. vpis novih fantov v klub , lahko pišete na mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in FB strani  OK Črnuče in Odbojkarska šola ACH Zmajček

Gregor Kumer 
 
 
 
 

Prijava na e-obveščanje

Obveščali vas bomo o novicah, dogodkih, prejeli boste tudi elektronsko izdajo glasila Črnuče četrtna skupnost. Prijavi se
Produkcija INSTYLE.si