Categories
Šola

Prvi šolski dan

Prvič bo vaš otrok počakal na velik šolski avtobus, ki ga bo odpeljal na kraj, kjer se bo naučil brati. To je nov svet, ki se mu odpira. To je tudi ogromen korak k neodvisnosti, ki vam lahko zlomi srce, še posebej, če ste mislili, da bo vaš otrok za vedno vaš otrok.

Šolska torba Jeune Premier - Unicorn Gold
Šolska torba Jeune Premier – Unicorn Gold

Stres ali veselje?

Za nekatere otroke meseci, ki prihajajo pred prvim šolskim dnem, nikoli ne gredo dovolj hitro. Govorijo o učiteljih, črnih tablah, mizah in sošolcih z veliko sreče v glasu in njihovo veselje je nalezljivo. Kakorkoli že, kot starši jim nikoli ne bi dali razlogov za skrb, če bi z veseljem odšli. Za druge otroke je težje.

Zanje je šola abstraktna in skrivnostna pojem, ki je lahko nekoliko strašen. Če tako vaš otrok vidi šolo, ne oklevajte, da boste poleti preživeli nekaj časa na šolskem dvorišču. To je najboljši način za otroka, da se srečate in če imate srečo, bo želel videti, kaj je notri.

Konec varstva

Še en ogromen vir čustev je konec varstva. V otroškem varstvu je bil vaš otrok zvezda. Imel je odgovornosti, dobre prijatelje, poznal je celo osebje in bil eden velikih otrok. Nekatere matere težko zapustijo kraj, kjer so bili vsi tako prijazni.

Za mame, ki so doma, otrok, ki začenja šolo, veliko spremeni življenje. Te mame, ki so preživele cel dan z bolnim otrokom, ga zdaj vidijo ali kosilo (morda) in zvečer. Te mame, ki so včasih načrtovale urnik in obroke svojega otroka, ki bi lahko uravnotežiti čas učenja in zabave, se bodo zdaj morale navaditi, da bodo slišale le utriske otrokovega dne. Pogosto je za mame, ki so doma, ločitev težje kot za njihove otroke, ki so imeli veliko časa z mamo in zdaj želijo videti druge otroke čez dan. Vendar pa je možno, da je vaš otrok težko ločiti prvič. Če je tako, zaupajte svojim učiteljem v vrtcu, ki bodo z vami delali, da bo prvo leto vašega otroka šlo dobro.

Moj otrok je tako hitro odrasel!
Verjetno vam bo sprva težko ugotoviti, da vaš otrok ni več otrok. Zdaj gre v veliko šolo. Če bodo nekatere matere mlade, da bodo videle svojega malčka, ki bo uporabljal vse znanje, ki ga imajo in dobil bot izziva, se bodo druge počutile starejše in se bale, da so vsi ti dragoceni trenutki končani. Če tako mislite, morate vedeti, da je osnovna šola le še eno poglavje in pred nami je veliko odličnih trenutkov. Sprva se boste morda počutili malce nenavadno, vendar boste kmalu našli svoje mesto.

Medtem je v redu, da se razlijte, ko gledate svojega otroka, kako hodi proti šoli s svojim ogromno šolsko torbo / nahrbtnikom. Ne boš edina mama, ki bo malo jokala na poti domov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja